Het zal je misschien verbazen te horen dat tatoeages al duizenden jaren bestaan. Interessant is echter dat het bedenken van een idee voor een tegenwoordig nog steeds een relatief moeilijk proces is.

Maar door te bepalen welke stijl van tatoeage u wilt, kunt u uw potentiële opties beperken. We hebben een korte handleiding samengesteld over de verschillende stijlen van tattoo-kunst.

Laten we eens kijken wat u moet weten.

Archeologen ontdekten de eerste tatoeage of de oudste daterende tatoeage in september 1991. Otzi, een gemummificeerde mens, dankt zijn naam aan de plaats waar twee Duitse wandelaars hem vonden. De Oztzal Alpen van Europa in de buurt van de Italiaanse en Oostenrijkse grens.

Onderzoekers ontdekten in totaal 61 tatoeages op Otzi. De tatoeages zijn van roet of as uit een open haard. Ze zijn verdeeld in 19 groepen in verschillende delen van het lichaam.

Otzi was ongeveer 1.80 meter lang en ergens tussen de 30 en 45 jaar oud. Otzi’s tatoeages bevinden zich op zijn enkelpunten, knie en ruggengraat. Hoe hij stierf is een mysterie, maar ze denken dat zijn dood gewelddadig was. Er is één buitengewoon interessant ding. De markeringen op Otzi komen overeen met traditionele Chinese acupunctuurpunten. Dat kan toch geen toeval zijn?Maar Otzi leefde 2000 jaar voor het vroegste bewijs van acupunctuur, en hij was voor die tijd erg ver van China verwijderd.

apanees

Dit type kunstwerk is een van de meest populaire tattoo-opties die mensen nastreven. Japanse tatoeages staan ​​erom bekend dat ze een overvloed aan levendige kleuren bevatten.

Maar het is heel goed mogelijk om deze stijl van illustraties te laten maken met alleen zwart en grijs. Er zijn ook een handvol onderwerpen die typisch worden gebruikt in dit soort kunstwerken.

Dit kunnen mythologische wezens, bloemen, rivieren en onweerswolken zijn.

Bovendien zijn er bepaalde normen gedicteerd door tradities van Japanse kunst die moeten worden gevolgd met deze tatoeages. Om nader uit te werken, mogen tatoeages van religieuze Japanse goden alleen worden aangebracht op gebieden boven de taille.

Evenzo zullen tatoeages van demonen (bekend als ‘oni’) hun ogen als laatste opvullen en in de schaduw stellen. Anders wordt het als pech beschouwd voor alle betrokkenen.

Ouderwets

Dit type tattoo-artwork is ongeveer 300 jaar geleden in de Verenigde Staten ontstaan. Het was echter pas in de jaren 1950 dat deze stijl van tatoeage in populariteit begon te exploderen.

Dus, old-school tattoo-onderwerpen bevatten meestal populaire kunstwerken uit dit gebied. Veelvoorkomende voorbeelden zijn schedels, ankers, zeemeerminnen, enz. Over het algemeen worden old-school tatoeages gedefinieerd door het gebruik van eenvoudige kleurenpaletten en gedurfde zwarte lijnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *